Followers

Click for Link to "eimosdesign"

07 August 2010

AKU TAK BERGAJI LAGI OIIII !!!

7 OGOS 2010... Tapi aku masih lagi ternanti2 seperti yng biasanya pekerja lain pon dapat tiap hujung bulan.Aku pon tak paham mcm mana leh jd mcm ni .. dah ni di bagi msg tak berbalas.. apsal eh?? jangan plak lepas tangan.. setiap org ade batas2 sabarnya. cuba PROFESSIONAL sikit.. ape2 yang tak kene tu berterusterang lah.. inform kiteorg awal tak de la kiterog ni tertunggu2 at least kiteorang leh bersedia awal2 .. aku ni jari aku ni dah naik melecet dek check kat cimbclick... tu bukan pakai ATM tu.. kalo tak mau kontot jari.. Pleasee ahhh bos.. cuma la paham kami ni. kami ni gaji kecik aje.. dgn gaji kami ni tah yah cakap hujung bulan.. seminggu kemudian lepas gaji poket kami dah kempis.. inikan dah bekeluarga .susu anak lagi nk pikir..gi kerja tetap gi kerja..minyak mana nk korek  bos oiiiiiiiii   Bos pikir lah Bos!!!!  Bos pon ade anak.. cuma pretend to be us yg gaji kecik mcm ni n nak menyara sampai hujung bulan.. then dah masuk bulan baru n dah seminggu berlalu poooonnnnn tak bergaji lagi.. dah nak puasa ni bos... apsal la hati ko kering sangat!..Dah tu aku msh tak berbalas lak tuh..  
 
PIKIR SENDIRI LAH BOS...
TANGGUNGJAWAP TETAP TANGGUNGJAWAP..!

30 June 2010

Layang-layang terputus talinya

Tajuk lagu Alleycats heheh kene sikit la dengan life aku skg ni.Agak serabut lately, segala masalah  datang yg baru pon datang adoiii pening pala. apa pun aku kene kuat hadapi semua ni.. cuma kalo masalah yg berpunca dari orang lain dan aku yg kene tanggung akibatnya  tu yg agak pahitttt nak di telan. puas aku muhasabah diri.. sekarang aku yakin dengan ketentuan. ini lah bahagian aku  untuk  aku lalui ,untuk aku tepuhi. kadang tak tau nak cerita kat sapa,kalau cerita pn bukan hilang terus masalah tu.. 
Dalam aku tertekan ade pulak masalah baru, yg  aku sendiri pon tak dapat nk mengelak bila bos cakap opis akan berpindah ke Perak. Sangat buat aku terkejut sangat buat aku hilang punca. dalam msa 2 bulan ni aku kene carik jalan.. takkan aku nak duduk kat perak dan anak ngan suami tinggal kat shaha alam.Pendek kata aku kene la carik tempat keja baru.. adehhhh mals betul nak intervw2 lagi..Lepas tu yang paling bosan jd budak baru huhu gile bosan.. tp ape kan daya ... tak lama lagi aku kene tempuh la situasi mcm tu. tu pon kalo aku dapat tempat keje baru.. merantau je aku ni sampai ketua kot. apa pon jadik hdup must go on.Apa yang penting tanggungjawap aku settle.
oleh sbb aku  tensi , aku nk nyanyi lagiu nih,

Layang-layang terputus talinya(Alleycats)

Berarak mendung kelabu
Mengekori langkahku
Sepanjang kehidupan
Penuh dugaan
Namun aku tetap aku

Kucuba dan terus mencuba
Mencapai suria
Walau membakar jiwa
Walau aku dihina
Namun aku tetap aku

Derita oh derita
Engkau di mana-mana
Walaupun jauh aku berlari
Mahupun berdiam diri
Namun indah mimpi dari realiti
Hidupku tanpa arah
Bagaikan layang-layang
Terputus talinya

Tapi pasti suatu hari nanti
Sinar suriakan menjelma

26 June 2010

Ahad pon kerja!

Berhabuk blog nih, lama betul tak update.. hari ni rajin kan diri update la jugak. Baru lepas buat design untuk kad kahwin seorang Doktor .Design dah siap tinggal nak polish2 je.. n review untuk conformation.. kalo takk.. redesign balik.. tu je la keje aku.. tp rase seronok jugak.. selama ni tak tau ape yg sejiwa dengan diri.. melukis? hermmmm ade bakat kot tp rase2 kurang minat.. alhamdulillah terbuka pintu hati nk buat design.. so ni blog nak buat coret2 ke lepas geram ke.. ape2 la yg aku rase aku nak membebelkan.. ape kata aku tepek kat sini antara hasil yang dah siap untuk tatapan seantero dunia hehehe.. mcm ade org nak nengok.. perasan lebey minah nih..

19 March 2010

rat-a-too-ee MOOD 'chef de kueh raya- Dulce de Lenche'

Dulce de Lenche... ni la bakal nama kedai bakery n cookies fantasi dak nuwen... ahhaha tu fantasi je, gambau cilok dari raya tahun lepas time buat kueh raya.kuah cornflakes madu.. tp kalo korang tengok mmg ngeri lorrr sbb buat skali banyak mcm stok nak eksport ke luar negeri.. hahah padahal untuk rumah sendiri2 je..



letak letakkan kepinggan conflakes yang telah dibuat oleh mama...n letakkan cokelat rice kat atas kepingan cornflakes iteww.. pas tu bakau dalam oben.. ni tak leh tunjuk sbb nuwen dilarang sama skali guna oben..
haa ni lah hasilnye... dlm bekas cadbury ni semua kerja tangan nuren sepenuhnya...mmg bole masuk market lah khehehe

nan oooOOOoohhh nan....


Ape? ingat adnan ke? bukan la ni species benda pencekik nama dia nan,nama penuh naan .seminggu suda teringin nak makan naan tp nak buat sendirik.. punya lah nak buat dah siap2 menggoogle resipi kat tenet n td gi giant dah pegang tepung self rising flour .. carik plain yogurt.. tggal 2 bekas tp.. sayang nye expired date nye tak sampai sebulan lagi.. hadoihh lomah batin den..
haaaah nak kene carik jugak plain yogurt.. cuti mmgu ni kene buat jugak.. letak cheese.. perghhh.. korang mau resipi?? sumber ni dari myresipi click aje.. <--sumber inspirasi periuk belanga aku hahah cheers .

kalau lah jadik aku buat aku tempek gambau naan aku kat sini yeh.. kalo tak tempek tu namanye tak jadik,gambau kat atas tu sekadar hiasan ..hhehee




16 March 2010

AKU MESIN BERJENAMA EMO




Ntah nama sejak akhir2 ni rase nak post yg berunsur2 emo je.. heh emo ke aku ni.. tp aku mmg emo pon.. sbb aku ema.. eh jap rase2 mcm nak buat karangan mcm skolah2 dolu .. ha baca ye.. jangan simpan dalam hati...

" AKU SEBUAH MESIN.MESIN YANG TAK ADA JENAMA PON.DIBELI MURAH SBB, PEMBELI DAPAT DISCOUNT .TUGAS AKU??? ERM...AKU DITUGAS KAN UNTUK MEMBUAT KERJA.. STANDART LAH SEMUA MESIN MCM AKU BUAT KERJA.TP KERJA2 AKU NI MULTIFUNCTION TAK BERBALOI DENGAN TENAGA ELEKTIK YANG DIBEKALKAN UNTUK AKU MENJANA KUASA AKU BEKERJA.
LELAH.... AKU LELAH SETIAP HARI MEMBUAT KERJA OVERLOADED..HARI2 AKU BERHARAP TUAN AKU NI TAMBAH MAIN POWER BIAR AKU DAPAT BERNAFAS BIAR AKU LEGA ,BIAR AKU TAK LELAH LAGI..NAMUN SAPA LAH AKU UNTUK BERKATA2 AKU HANYA MESIN TAK BERJENAMA..."(eh... mesin mana ade mulut nak cakap kalau buleh cakap pon.. tak malu ke nak cakap.. haa? tak malu ke? ko kan tak de jenama.. puihhh hahahah tak malu ke? hahaha tak malu yuyuuuu ..ngahahaa )

Ops .. alamak mesin tu dah rosak..tu je lah karangan aku, agak2 cukup setengah muka surat jadik la..asal cikgu buleh bg markah udah..ala kadar aje suda la.. aku kan mesin tak berjenama.. opsss ayak!!

p/s:karangan ni tak de kene mengena dengan hidup dan mati.. tak de kene mengene ngan ko atau ngan dia ,jugak tak de kene mengena ngan aku secara langsung atau tak langsung.. sekadar mengasah bakat menaip .tak percaya sudahhhh...

11 March 2010

treat me like a candlestick...


ermm post baru... lama tak update .. ari tu lupe password hahaha banayak benau makan semut.. .. tak tau nak taip ape pon tp rase2 lebih pada nak melepas geram.. ermm tak kan cerita detail nye cuma lepas geram hehehe ape yg aku nak cakap aku tak paham sikap orang.. ye ...."SIKAP",... aku ni mcm orang lain jugak tau jugak rasa marah.. cuma aku ni yg special nye tak reti nk marah terus.. pendam2 simpan2.. .. sometimes ape yg aku marahkan td akan hilang mcm tu je.. but some times akan kuar.. kuar pon tak tentu mcm bom atom ke mcm bom tangan ke ...tp orang lain pon ada mcm aku gak kan.,.. so ape kata kita sama respect sesama kita tak kira ko keturunan ape datang dr mana bangsa ape jawatan ape rupa mcm mana anak sapa ke tinggal kat mana ke..umor brapa ke.... apepe2 je lahhh ..sbb.... .... ..... errr.... pikir sendiri lah...

21 December 2009

Kerana kita semua dilahirkan dari rahim insan bernama "IBU"

Khas Untuk dan Buat mu ibu..
copy dari forum untuk dikongsi bersama.."

Bila dahaga, yang susukan aku....
mak
Bila lapar, yang suapkan aku....
mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ..
mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut....
Mak Bila bangun tidur, aku cari.... mak
Bila nangis, orang pertama yang datang ....
mak
Bila nak bermanja, aku dekati....
mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....
mak Bila sedih, yang boleh memujukku hanya.... mak
Bila nakal, yang memarahi aku....
mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma....
mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....
mak
Bila takut, yang tenangkan aku....
mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....
mak
Aku selalu teringatkan ....
mak
Bila sedih, aku mesti talipon....
mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....
mak
Bila bengang.. aku suka luah pada..
mak
Bila takut, aku selalu panggil...
"mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah....
mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....
mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu....
mak
Bila ada masalah, yang paling risau....
mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni..
mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku....
mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....
mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....
mak Yang selalu berleter kat aku... mak
Yang selalu puji aku....
mak
Yang selalu nasihat aku....
mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....
mak

Aku ada pasangan hidup sendiri....

Bila seronok, aku cari....pasanganku

Bila sedih, aku cari....
mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....
mak

Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku

Bila berduka, aku peluk erat....
emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....
mak

Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku

Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. mak ingat kat aku


Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon
mak

Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk
emak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak?
mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya........


Tapi kalau mak sudah tiada.....
.....
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....





Berapa ramai yang sanggup
menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup
mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup
mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup
membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup
membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya.....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....
dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......
Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.Kos upah membantu ibu:
1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00
Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.
1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA


Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,
"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.
"Jika kamu menyayangi ibumu, "forward"kanlah Email ini kepada sahabat- sahabat anda.

1 orang : Kamu tidak sayangkan ibumu
2-4 orang : Kamu sayang ibumu
5-9 orang : Bagus! Sayang jugak kamu kepada Ibumu
10/lebih : Syabas!Kamu akan disayangi Ibumu

02 August 2009

KISAH PENDRIVE SPONGEBOB SQUAREPANTS!


Al-kisah satu hari masa tu kat opis dah pukul 6.10 ptg huh dah lambat... eh.zol dah tunggu kat bawah.. shutdown pc.cabut broadband terus masuk dlm handbag,cabut pendrive bergegas2 masuk terus poket seluar trus kuar opis..
kat rumah dah selesai semuaperkara, oke..masa untuk basuh baju,masuk semua baju dlm mesin sabun n softerner jalan.. (mesin basuh buat kerja)
trus mengadap lap top.. huih ym ngan lieyacookies.lama la jugak dok borak.. mcm2 cita kuar.. agak2 dah malam sikit adik balik.. "kak ma.. mana lagu mj tu?" ajoi nak. "oh yeah ade... jap" selongkar handbag.. tak dek.. HUAGHHH baru teringat dalam poket seluar ... terus berlari ke mesin basuh.. mesin masuh dah selesai kerja.. wahhhhh.. carik2 seluar yang pakai td... wahh da tak da pulak.. carik2 dalam mesin .. jumpa jugak pendrive spongebob squarepants.. waaaaaaa dah bersihh bersabun bagai.. uhh sayang la jugak walaupon 1 gb je agak2 skg ni lagi la murah pendrive mcm tu tp malas la nak kuar duit untuk itu jee huuu.. dalam frust2 tu test la jugak kat lap top.."ehhh masih berfungsi..?"hehehhee nampak nye pendrive spongebob squarepants masih bernyawa.. mungkin spongebob squarepants telah menyerap semua air2 tu? atau mungkin sbb mmg pendrive spongebob squarepants tu da tak da idung dah.. ehheh dah tertanggal.. hehehee so tak lemas ... heheee melawak je!

30 July 2009

Anak dara saya yang sorang nih.. hermmm..


TRANSFORMER OPTIMUS in action! JENG..JENGG JENGGG!!!
Possing manis.. tp facialexpression terpaksa hehee. tp aima tak paksa ponn dah dia buat muka ketat mcm tu.. ape kan daya.. ..
Disamping cokelat belah cokelat bertangkup!

Memperkenalkan anak saya nureen nadhirah ..hermmm pelik nureen ni selera dia suke yg laki2 nye barang2 dia suke BEN 10 ,CICAKMAN(sebenarnye ultraman/superman... sume dia panggil cicakman hehee)TRANSFOMER pun dia suke KERETA pon HAAIII.. kadang pening kepala nak beli baju2 kasut dia .. mesti nak pilih benda2 mcm tu.. hai anak mama hopefully satu hari nureen nnt akan jadi seorang gadis manis yg feminin ... AMINN..

28 July 2009

wahh lama tak update!!!

Weeheee lama betul tak update kat blog ni.ari ni nak update nak kemas2 buang sawang2 vacum blog huh penat!!hehee sejak akhir ni layan facebook je. berkebun dalam facebook yang best nye dapat jumpa balik member2 lama dari Koley Yayasan Melaka,member2 opis lama huu sanak sedara huu ramai.. besh!Cuma masih lagi tercarik2 member2 sekolah.. tak jumpa lagi sorang pon. Kalo ade yang terbaca kat blog ni dari Sekolah Menengah Tunku Kurshiah tu add la saya kat facebook yeh .hopefully lepas ni tak lost contact balik.
Keje kat opis mcm biase melambak2 bertindih2 dah tu dengan tiba2 semangat nak sambung balik amik lesen kete semakin membara..(selama ni terbengkalai.. malas huhuu) oke ari ni tak de nak update gambar sbb skg kat opis.. nnt kat rumah esok2 akan diupdate.. sekian!

22 June 2009

04 June 2009

zoo melaka august 2008

Gambar lama masa g zoo mekala. masa ni terpaksa jugak pegi sbb bos mintak transkrip diploma.. yang dah lama tersepuk kat kolej. terpaksa jugak amik cuti 1 hari g melaka.. rugi la kan kalo g melaka balik hari tak kemana2 kan.. dalam hujan renyai2 tu singah jugak g zoo melaka.. nasib payung beso ade. nak ikuat kan aima da boring g zoo melaka masa blaja je dah berapa kali pegi.. naik kenal dah dengan segala penghuni zoo melaka hehee.. demi nureen pegi la jugak.


Blom abis round lagi nureen dah lemau.. tu pon ngelat asik nak dukung je huishh..
Eh..eh en zol bawak hand bag hehhe.. itulah abah mitsali nama nye


28 May 2009

Putrajaya


Saja hari minggu pegi berjalan, tapi ramai sangat orang dah la panas.. huh gi makan lagi besh

21 May 2009

Masih gambar lama

TADAAAA... hehe ni nureen tengk mak dik ngan mak kak pakai inai,sebok dia pon nak pakai.. mama ikutkan aje.. masa pakai baik je dia duduk diam.tiba masa nak cuci inai nureen marah.dia pelik napa tak ilang ade merah2 inai.. dia siap cium tangan jerit " bucuk...!!" heheh it's oke nureen ,lama-lama nanti hilang lah..
Gambar nak balik raya belah kampung mama.. singgah plak dulu makan.isi perut..huu
Mama ngan nureen masa kenduri kahwin untie bib ngan uncle indra(pak cik hahha) dekat Kuala Kubu Baru.
Kuda ku lari gagah berani, ayuh larii.... ahhaha princess naik kuda kepang .
Ni gambar kat rumah mak ngah nye kat Ulu Yam.Kat belakang tu nenek.. moyang nureen.
Nureen 2 tahun, amik gambar kat Mc'D .Nureen be'real tunjuk kentang ,mcm makan sangat je kentang tu hehee.
Nureen ngan Aisyah Khadijah kat ruman nenek shah alam,masa ni umur nureen dlm 1 thn 2bulan.Cousin nureen tua setahun.. kira kanceng jgak ni.. tp bole tahan jd teman bergaduh bermain bersama hhehe..time ni hari raya aidiladha..masing2 duduk ala2 pendekar la pulak.